Skip to main content


Het is oké om je soms niet zo oké te voelen
 

Iedereen voelt zich wel eens minder goed

Onze gemoedstoestand beïnvloedt ons denken en hoe we kijken naar de wereld, en speelt dus een belangrijke rol in ons leven.

Velen onder ons hebben wel eens een periode waarin ze zich minder ça va voelen. Je kan dan prikkelbaar zijn, je rusteloos voelen, stress ervaren, moeilijkheden hebben met concentratie en aandacht, vermoeid zijn, gespannen spieren hebben, emotioneel zijn enz.

ZAFFRANAX - WEBSITE - 2 -HOW MOOD WORKS - V2 -01

Waarom voelen we ons wel eens minder goed?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Bepaalde gebeurtenissen of fases in het leven (traumatische ervaringen - langere stressperiodes), genetica, voedingstekorten en zelfs een ongezonde levensstijl (ongezond eten, lichamelijke inactiviteit, slechte nachtrust, alcoholmisbruik).

Op een meer microniveau zijn de meest voorkomende indicatoren van toenemende emotionaliteit: neurotransmitters die in onevenwicht zijn (vooral een onevenwicht in serotonine, dopamine, noradrenaline, GABA), ontsteking, oxidatieve stress, neurodegeneratie.

Gezien deze verschillende oorzaken kunnen de oplossingen een verandering in levensstijl omvatten (gezonde voeding, lichaamsbeweging, genormaliseerde slaap, blootstelling aan zonlicht), vermindering van stress en ontwikkelen van coping-mechanismen, psychologische therapie, stemmingsverbeterende producten om neurotransmitters in evenwicht te brengen en anti-oxidantia enz.

Neurotransmitters-NL

Wat zijn neurotransmitters?

En hoe werken die?

Neurotransmitters zijn hersenchemicaliën die neuronen in staat stellen met elkaar te communiceren via chemische signalen.

Neurotransmitters reguleren tal van fysieke en emotionele processen, zoals de mentale prestaties, de emotionele toestand en de pijnrespons.

Serotonine, noradrenaline, dopamine en GABA zijn neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor verschillende functies in het lichaam, waaronder de stemming. Men denkt dat deze chemische boodschappers uit balans zijn bij mensen met toenemende emotionaliteit. De werking van veel producten is gebaseerd op het corrigeren van dit onevenwicht.